top of page

Tsygor

Tsygor on Sizuanin kaikista pohjoisin kohtuullisen suuri kaupunki, josta ei paljon juttua kuulu, mutta silloin kun kuuluu, niin sitäkin enemmän. Tsygor on kylmä paikka lähes vuoden ympäri ja siellä elää eläinlajeja joita ei muualla Sizuanissa tapaa. Tsygorista tuodaan vientinä harvinaisia turkiksia, eläimen kalloja, sarvia sekä paikallisten keittämää poikkeuksellisen vahvaa ja kitkeräntuoksuista alkoholia, jota kutsutaan nimellä ruskurt - ruuti. Alkoholijuomaa on vahvistettu muutamilla pienillä salaisilla loitsuilla ja se vahvistaa Tsygorin vuoristoja ja jäätiköitä kulkevaa kansaa selättämällä kylmää, antamalla lisää voimaa ja lisäämällä taistelutahtoa ja sinnikkyyttä. Niitä kaikkia tarvitaankin jäätiköillä ja jäisillä merillä, jota Tsygorilaiset kulkevat. 

 

Tsygorilaiset ovat kuuluisia siitä että hevosen sijaan yleisin kulkuapuri on krik, suuri hirven kaltainen karvainen sarvekas olento joka kestää kylmyyttä ja on erityisen korea ja pitkäturkkinen. 


Tsygorilainen kansa on kuuluisa rempseästä elämänmenosta, he eivät puhu paljon aristokraattisimmisakin piireissä ja paljon turhaa hienostelua on karsittu pois. Tsygorilaiset puhuvat vahvasti omalla murteellaan mikä on ottanut paljon vaikutteita pohjoisten muiden maiden kansalaisten kielistä, jotka ovat jäänteiltä ajoilta jolloin noita matkasi vuorten ylitse Sizuaniin. Tsygorilaisia pidetään eksoottisina, kiinnostavina olentoina Tsygorin ulkopuolella. Tsygorilaiset elävät rankkaa elämää kylmissä olosuhteissa ja näin ollen heillä on voimakas usko jumaliin, ennen kaikkea muulta Sizuanilta unohduksissa oleviin pakanajumaliin, ja paikallisilla on paljon sankaritaruja ihmeellisistä Tsygorilaista jotka ovat villejä ja kesyttämättömiä jättejä. 

 

Siinä missä Tsygorilaiset ovatkin rempseää mellastavaa sakkia, osaavat he myös rakastaa ja rakastella. Tsygorilaiset naiset ovat huhuttu olevan pehmeitä ja suuririntaisia, sydän täynnä rakkautta matkamiehelle muista maista. Vaikka Tsygorilaiset ovat vapaampia seksuaalisuuden suhteen kuin muut kansat, eivät he jätä naisiaan pulaan ja koko kaupungissa ei tunneta käsitettä orpo. Jos kylässä naimaton nainen sattuu saamaan lapsen, koko kylä huolehtii että naisella ja lapsella on varaa ruokaan ja elämiseen. Tsygorissa on pakko vetää yhtä köyttä sillä olosuhteet ovat rankat.


Kaupunkikuva

 

Tsygor ei ole kaunis ja sirorakenteinen kuten suuri osa Sizuanin kaupungeista, vaan arkkitehtuuri on raskasrakenteista ja talot on vuorattu niin sisältä kuin ulkoa vuotiin ja nahkoihin. Kylä onkin erikoisen näköinen, ja siellä täällä on kotamaisia rakennuksia joista leijuu paistetun lihan tuoksu. Ihmiset ovat rempseitä ja rakastavaisia, ja se näkyy lämminhenkisessä yhteisössä. Vaikka kylä on lumen ja jään peittämä, ja asuinalueilla kuuluu jatkuvasti koiran haukkua ja krikkien mylvintä ja ölähtely, on Tsygor alkukantaisuudessaan mielenkiintoinen yhdistelmä villiä ja kodikkuutta. 

 

Tsygorissa on pieni satama, jonne rantautuu aika-ajoin raskasrakenteisia suuria laivoja, joita koristavat merenneitojen ja muiden merenelävien kuvat. Aina laivan ollessa satamassa, kaupunki täyttyy elosta miesten tullessa kotiin ja vaimojen saapuessa heitä vastaan, ja nuorten neitojen rakastaessa merimiehiään jotka palaavat kotiin pitkiltä matkoilta. 


Kaupungissa on suuri avara keskus, talot kulkevat rinkimäisesti koko kaupungin ympäri kuitenkin hieman etäällä toisistaan jotta jokaiselle riittää yksityisyyttä. Kaupungin keskustasta löytyy paikkoja josta voi ostaa ja vuokrata itselleen krikkejä, sekä koira- että susivaljakoita. Kotoisin paikka on valtava taverna jossa ihmiset viettävät aikaa, tanssivat, laulavat ja rakastavat. 

 

Tsygor on kaupungiksi niin hajanaisesti rakennettu, että vielä kilometrienkin päässä jäätiköllä löytyy asumuksia. Tsygorin reunalla, vuorien ja kaupungin välissä on valtava jääkenttä jossa ihmiset ja muut olennot pitävät kilpa-ajoja. Kaupungissa onkin suuri kilpa-ajoleikki, jossa koirat ja krikkit, ja muut olennot laitetaan vetämään valjakko valjakkoa vasten liukkaalla jäällä rataa myöten. Voittaja saa paljon ruskurttia kotiinviemisiksi asti ja ihmiset juhlivat.

bottom of page